Verhuur, verkoop, onderhoud van beroepskledij

Cleanroom & High-Care

Cleanroom & High-Care

Kledingassortiment en decontaminatie-units voor cleanrooms en ultraschone omgevingen.

Cleanroom & High-Care

Cleanroom & High-Care

Kledingassortiment en decontaminatie-units voor cleanrooms en ultraschone omgevingen.

Cleanroom

Cleanroom
Cleanroom Cleanroom

Scaldis zorgt voor de decontaminatie (deeltjes verwijdering en micro-organismen) van cleanroomkledij om te voldoen aan de omgevingseisen van ISO4 tot ISO9 (of klasse A tot en met D in GMP).

Onze cleanrooms voldoen aan de 14644-1 norm en de richtlijnen IEST-RP-CC003 (Institute of Environmental Sciences and Technology).

Scaldis heeft zijn eigen kledijgamma ontwikkeld: bemicron.

BeMicron
De BeMicron overall blijkt de meest aangepaste oplossing te zijn voor de sectoren onderworpen aan de eisen van gecontroleerde omgevingen. Ze is de beste keuze om de aankleedprocedure te verkorten, te vereenvoudigen, besmettingsrisico’s onder controle te hebben, het comfort van de gebruiker te verbeteren en tijd én geld te besparen. BeMicron voldoet aan de GMP- en ESD-normen. We beschikken over een ruim assortiment van weefsels en modellen voor de farmaceutische, micro-elektronische, biotechnologische, nanotechnologische sectoren en de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Micronswep
Micronswep is dé volledige reinigingsoplossing voor zones met een gecontroleerde atmosfeer die aan de ISO- en GMP-richtlijnen voldoet. Deze geavanceerde en gebruiksvriendelijke methode is gebaseerd op een scala aan herbruikbare en kwalitatief hoogwaardige producten. Een efficiënt en zuinig systeem voor het reinigen en impregneren, goedgekeurd voor cleanrooms.

HIGH-CARE

HIGH-CARE

Behandeling van de kledij voor de agrovoedingsindustrie (HACCP-norm), ESD en farmaceutische industrie (niet-steriele GMP).

HIGH-CARE

Scaldis heeft zijn High-Care lijn volgens het RABC (Risk analysis Biocontamination control) concept gecreëerd: een volledig afgesloten productielijn (wassen/finishing/ verpakking) speciaal voor de farmaceutische-, agrovoedingsindustrie- en ESD sector.

In de voedingsindustrie worden de hygiënenormen van de productieprocessen steeds strenger. Het HACCP-systeem (Hazard Analyses Critical Control Points) wordt in alle stappen bij de productie van levensmiddelen toegepast. De voedingsindustrie is zich steeds meer bewust van de noodzaak om propere (op het gebied van deeltjes) kledij te dragen. Proper lijken volstaat niet meer. Werken in een gecontroleerd milieu met geschikte kledij garandeert de beheersing van het proces.

Scaldis heeft een specifieke behandeling ontworpen voor kledij van de voedingsindustrie.

Kledij die in aanraking komen met levensmiddelen, worden adequaat behandeld: onze High-Care zone garandeert een onberispelijke reiniging. Het vullen van de machine gebeurt buiten de zone, na het wasproces kiept de wastrommel het linnen in een wascontainer in de propere zone. Daarna wordt er een specifieke behandeling op de kleding toegepast.

De kledingstukken passeren nadien in de finishing tunnel in de High-Care zone, waarbij ze worden mechanisch gestreken en een onberispelijk aspect krijgen. De kledij wordt tenslotte individueel verpakt om de properheid te garanderen.

De hele zone is RABC-gecertificeerd volgens de norm EN 14065.

Via deze norm bepaalt ons bedrijf zijn selectieprocedure met betrekking tot de aankoop van verschillende soorten textiel, zowel in termen van kwaliteit en kwantiteit van het product als in termen van de keuze van onze leveranciers. Afhankelijk van het gebruik van het textiel moet de kleur inderdaad bestand zijn tegen licht, transpiratie, reinigings- en desinfectieproducten. De vezelsamenstelling van een textiel bepaalt de krimp.

 

Tot uw dienst

Tot uw dienst
 • Onderhoud van beroepskledij

 • Kledijbeheer voor onze klanten

 • Stockbeheer

 • Traceerbaarheid en individuele identificatie

 • Kwaliteitscontrole van de kledij

 • Opvolging van de klantendossiers

 • Verschillende verpakkingsmogelijkheden

 • Verdeling van de kledij in individuele kasten

 • Opgeleide chauffeurs voor aangepaste service

 • Perfecte regelmaat van de geleverde diensten

 • Herstellingen en aanpassingen

 • Logo service

À la carte

Verhuur Onderhoud

Alle diensten zijn inbegrepen, zo kan u blijven focussen op uw core business.

Meer weten

Verkooponderhoud

U blijft eigenaar van uw kledij en wij zorgen voor het permanente stockbeheer

Meer weten

Onderhoud

U vertrouwt ons het onderhoud van uw kledij toe die u blijft beheren.

Meer weten
Terug naar boven

Actualiteit

Scaldis verandert van merknaam!

Sinds maart 2021 maakt Scaldis deel uit van de Elis Groep

Meer weten

Bereid u voor op het winterseizoen

Het einde van de zomer komt eraan en de warmte zal binnenkort plaats ruimen voor wintertemperaturen. Muts, fleece neck, vest, handschoenen, broek, sokken en schoenen: we bieden een ruime waaier aan kledij ontworpen om u warm te houden!

Meer weten

Persconferentie BeMicron

Vincent Vanneste, directeur van Scaldis en oprichter van BeMicron, en Siegfried De Smet, medeoprichter van BeMicron, hebben op 5 maart herbruikbare en innovatieve cleanroom overalls voorgesteld: overall met geïntegreerde bril, ademende overall en het BeMicron Ecopak.

Meer weten